Eurocon 2011

Ni har väl sett att schemat kommit upp? Eurocon 2011 är nu så nära att det börjar bli svårt att få tid med allt som ska göras innan dess. Särskilt som det har tillkommit författargäster hela tiden och jag vill hinna läsa något av alla innan jag träffar dem. Har nu till sist fått erkänna mig besegrad. Det går bara inte. Jag vill också gå på alla panelerna, alla högläsningarna och alla intervjuerna. Det går inte heller. I besvikelsen får jag nöja mig med att det jag faktiskt kan gå på är lysande trevligt. Så, för dem som är intresserade har jag ett gäng punkter:

Torsdag 16/7, 16.30 på SF-bokhandeln i Gamla Stan signerar jag böcker och pratar med Karin Tidbeck (som också signerar). Kom förbi och snacka lite! Det följs sen av Charles Stross som också signerar och sen pratar lite (eller möjligen tvärtom). Man skulle kunna säga att jag och Karin är uppvärmningsakten för Stross. Inte dåligt. Inte dåligt alls.

På Eurocon, 17/7 19.00, intervjuar Elizabeth Bear, hedersgästen på kongressen, så om ni har något ni vill att jag ska fråga henne, bara kom med det. Jag tar emot förslag.

19/7 12.00, sitter i panel och diskuterar fantastik i Sverige före år 2000. 13.00, läser texter (i ca 30 min). Det troligen en novell och kanske de första kapitlen av den nya boken (alla texterna är så korta). Den här gången blir det på engelska för de utländska gästernas skull.

Jag är lite bitter över att jag åker hem innan den paneldebatt jag sett fram emot mest. Det är en diskussion om kvinnor, män och neutrum i sf. E Bear är med förstås och hennes tankar kring det hade varit roligt att höra. Nåja, man kan inte få allt. Jag ska gå på hedersgästtal, högläsningar av en hel hög författare, föredrag om att forska i våra genrer och paneldebatter om allt möjligt. Jag hyser ett visst missnöje över att missa föredraget om myter i fantasy och sf, men det sammanfaller med en panel jag sitter med i, så jag kan inte gärna gå på det.

Nu är dagarna fyllda av att öva på intervjun och på uppläsningen som båda är på engelska, panelerna kan jag inte gärna öva på men jag har förberett lite listor på böcker jag tycker är värda att diskuteras, så det känns som om det är under kontroll. Jösses, det här ska bli så roligt! Hoppas jag träffar några av er där, bara kom fram och säg hej i så fall!