Skrytbart: Lisa Sjöblom

Den senaste i raden av vänner som gör fantastiska saker är min vän Lisa Sjöblom. Hon har under de år jag känt henne tecknat underbara bilder, gjort fina illustrationer till både reklam och läroböcker, gjort serier och kalendrar (både en årskalender för 2011 och en julkalender) med sina fina kaniner Sleepybones och Lazyhead, hon har i flera år gjort omslagsillustrationen till Författarskolans examenstryck, inklusive mitt (jag älskar de små husen ur Lunds stadsbild och skrivmaskinerna, i mitt tycke det finaste omslaget, föga överraskande). Hon gjorde omslaget till den fina foldern från Eurocon 2011 och hon har gjort det snygga omslaget till Karin Tidbecks Vem är Arvid Pekon? Hennes stil är detaljrik, gjord för hand med bläck och stift och varenda gång jag tänker att "bättre än såhär blir det inte" så producerar hon en bild som är ännu finare än den förra.

Nu kommer den första boken där hon står för alla illustrationerna. Den heter Hitta barnen! och texten är skriven av Erik Magntorn och den kommer på Lindskogs förlag. Det finns ett smakprov här och den släpps i september, lagom till Bokmässan, så om ni ska skaffa en barnbok i år till er själva eller någon ni känner så är det den här.