Skrytbart

Jag älskar när jag kan glädjas å vänners vägar och skryta om dem lite sådär nonchalant. "Min vän Karin Tidbeck har sålt sin novellsamling till ett amerikanskt förlag" skulle jag kunna smyga in i en konversation, och det ger mig en kittlig känsla i magen över att det är helt sant och riktigt. Karin är galet begåvad och rolig och torr och skriver en underfundig, stram svensk prosa som jag tror behövs i den engelskspråkiga sfären. Jag är otroligt glad för amerikanernas skull, och för Karins. Och för min, för att jag får skryta om henne. [youtube http://www.youtube.com/watch?v=yIPi85Q15v4]

Innan jag fick veta den här fantastiska nyheten så var jag på Eurocon med Karin, vi blev intervjuade i SF-bokhandeln tillsammans och vi träffade den trevliga Sara (från Glorybox, ni vet, hon med den spännande boken Cirkeln, på tal om skrytbart) och smidde ränker tillsammans med Jenny Milewski (som blir publicerad med sin skräckroman till våren) och Karin Waller (från Lazy's Library, bland annat).

Jag förutspår en spännande framtid för alla som gillar weird fiction.