Varför jag och min redaktör kommer så väl överens

Min förläggare, kvinnan bakom omslaget och de ständigt hyllade svarta snittytorna (för att inte tala om redaktör för den sista omskrivningen av manus) har blivit intervjuad om hur det är att starta ett fantasy-imprint. Hela artikeln är fin men det sista stycket är vad som gör att Anna är en förläggare och redaktör att skatta högt: "Fyra böcker per år Förlagets mål är att försöka ge ut fyra böcker per år och sen successivt utöka antalet titlar. Målgruppen är både inbitna fantaster men även de som inte är vana fantasyläsare. Eller “de som inte vet att de kommer att älska det”, som Anna Henriksson själv uttrycker det. Men på frågan om vad som är drömmen med förlaget så blir Anna Henriksson lite ställd. – Drömmen är ju redan realiserad, höll jag på att säga. Men det är klart att man alltid vill nå ut med sina böcker till fler människor. Men jobbet på förlaget är som sagt dröm nog för henne. Annars är förhoppningen att folk ska läsa böckerna och gilla dem samt att genren ska få ett ordentligt fotfäste i Sverige. Inte bara för det egna förlagets skull utan även för genren i allmänhet. Alla kommer dock inte kunna vinnas över till fantasysidan. Anna Henrikssons mormor till exempel. Efter att ha tagit sig igenom Sagan om ringen ringde hon nämligen upp Anna och frågade: “Men, den här Gandalf. Är han en trollkarl eller?”. – Hon kanske inte var den rätta publiken, säger Anna Henriksson och skrattar."